ΙΣΤΟΡΙΚΟ

O Όμιλος Αντισφαιρίσεως Παπάγου (Α.Ο.Α.Π.) ιδρύθηκε το 1980 από φίλους της αντισφαίρισης, με κύριο σκοπό του την άσκηση και ψυχαγωγία των μελών του στην αντισφαίριση αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.

Τα ιδρυτικά μέλη προσέφεραν οικονομικά αλλά κυρίως με προσωπική εργασία και μετέτρεψαν το χώρο σε μία όαση πρασίνου.Κατασκευάστηκαν 3 γήπεδα στην αρχή και άλλα τρία αργότερα επιμελώς σχεδιασμένα να σέβονται το περιβάλλον. Δημιούργησαν τις βασικές υποδομές και άρχισαν μία τεράστια προσπάθεια δενδροφύτευσης και καλλωπισμού του χώρου.  Μερίμνησαν επίσης για την ασφαλτόστρωση και ηλεκτροφωτισμό του δρόμου πρόσβασης στον όμιλο, ο οποίος από τότε χρησιμοποιείται κατά κόρον από πολλούς περιπατητές ως άριστη διαδρομή άσκησης και περιπάτου. Έπειτα οργάνωσαν τμήματα σχολικού αθλητισμού τα οποία χρηματοδοτούνται από τον όμιλο με επαγγελματίες προπονητές και μέσα.Δημιούργησαν αθλητικές ομάδες στις οποίες προωθούνται όλα τα παιδιά που δείχνουν έφεση και ταλέντο στο άθλημα και ο όμιλος καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής τους σε αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο άσκησης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης των μελών του, από το άγχος και την πίεση του σημερινού τρόπου ζωής. 

Μέχρι σήμερα έχει εγγράψει περισσότερα από 2.000 μέλη.